Sommeren er lang i Kroatien

Kroatien lokker det meste af året

Kroatiens kystlinje kaldes, ikke uden grund, for en af Europas smukkeste. Her er skærgård så langt øjet rækker, gamle historiske og piktoriske byer og oveni det det smukkeste og klareste Adriaterhav. Kroatien har rejst sig som en Fugl Fønix efter krigene på Balkan i starten 90’erne, og har – på trods af en stigende turisme – formået at bevare sin sjæl. Kroaterne er meget patriotiske og de elsker deres land. Og det kan de med rette gøre. Kroatien er så meget et besøg værd – ikke kun pga. det dejlige vejr.

Kroatien

Sol, afslapning og kultur

Man skal knibe sig selv i armen, når man står og kigger ned i det klare vand. For der findes nærmest ingen andre steder på kloden, hvor vandet er SÅ klart, som det er i denne del af Adriaterhavet.

Vi samarbejder med 3 hoteller, som alle er certificeret ‘Travelife Gold’ i den nordlige del af landet i og ved byen Rovinj. Med denne certificering opfylder hotellerne alle krav om bæredygtighed. Det er alt lige fra skrald til energi til mad til rengøring til ansatte osv., osv. De 3 hoteller rammer flere ‘typer’ gæster. Her er et familiehotel med fokus på de lidt mindre børn, et hotel med fokus på familierne med lidt større børn og for familierne eller parrene med behov for lidt flere aktiviteter – og sidst, men ikke mindst, er der et hotel for de par eller familier, som måske gerne bare vil have fred og ro, og som ikke nødvendigvis har brug for en masse aktiviteter. Det været et vigtigt kriterie for os, at det skal være forholdvis enkelt at komme frem, når man ankommer med toget nordfra.

Alle hoteller ligger i umiddelbar nærhed af den gamle, smukke og historiske by Rovinj. Og byen er i den grad et besøg værd. Hyggelige små gader med ligeså små lokale forretninger, markeder og restauranter. Rovinj er ikke, som f.eks. Dubrovnik, ramt af en total overturisme. Her er selvfølgelig turister, men ikke så mange, at man ikke kan holde det ud. Har man brug for mere adspredelse, så ligger Italien og byen Trieste ikke langt væk. Fra Rovinj er der ca. 2 timer i bil.

Rejsen til Kroatien:

Afgang mod Rijeka i Kroatien kl. 11.26 fra København H (skift i hhv. Hamborg og München) med ankomst kl. 09.24 næste morgen. På togrejsen er det med dagstog mellem København og München og med nattog mellem München og Rijeka.

Afgang fra Rijeka tilbage mod København kl. 20.50 (igen skift i hhv. München og Hamborg) med ankomst til København H kl. 20.03. Igen er der nattog mellem Rijeka og München og dagstog fra München og hjem.

Mellem stationen i Rijeka og hotellerne omkring Rovinj er transporten med bil. Turen tager ca. 1 time og 20 min. på tværs og gennem Istria-halvøen. Hvis man gerne vil have mulighed for at tage rundt under opholdet i Kroatien, kan man med fordel leje en bil i Rijeka.

– Med tog: 129,0 kg.
– Med bil (diesel): 289,6 kg.
– Med tog, fly og bus: 205,6 kg.

Kilde: ecopassenger.org

Amarin Family Hotel – se billeder nederst på siden

På Amarin er børnene i fokus, og hotellet er udstyret med alle tænkelige børne-aktiviteter ud over – selvfølgelig – pool og strand. Her er legepladser, rutchebaner, sandkasser, spillerum og også menuer i restauranterne, som er tilpasset børnene. Men mor og far er der selvfølgelig også plads til, og der er også tænke på dem, så de også kan slappe af og nyde sol og vand. 

Eden Hotel – se billeder nederst på siden

For det aktive par eller den aktive familie med lidt større børn er dette det perfekte valg. Ud over at være et skønt sted, så tilbyder Eden mange forskellige aktiviteter. Her er tennis, mountainbikes (også som e-bikes), havkajakker og bordtennis. For bare at nævne lidt. Hotellet ligger lige ud til en større park, Zlatni Rt Forest, hvor der er vandrestier og masser af muligheder for en dukkert i det skønne vand. 

Island Hotel Istra – se billeder nederst på siden

Hvis man har mere brug for fred og ro end aktiviteter, så er dette stedet. Hotellet ligger på sin egen lille ø, og man sejler til og fra fastlandet i små shuttle-både, som tager ca. 15 min. hver vej. De små både sejler dagen lang (en gang i timen fra kl. 06.00 til kl. 01.00), og er til fri afbenyttelse for gæster boende på hotellet. Inde i Rovinj lægger bådene til kaj midt i byen. Øen, som hotellet ligger på, er faktisk 2 forbundne øer, så der er god plads og masser af kyststrækning af boltre sig på. 

Priseksempler, Amarin Family Hotel

Priseksempler, Eden Hotel

Priseksempler, Island Hotel Istra

Information – generelt

Der er mange forskellige løsninger og modeller, og ovenstående er blot nogle eksempeler. Afrejse kan være når som helst, og man kan også bo længere eller kortere end 7 nætter dernede. Hvis man er interesseret, kan transferen (mod tillæg) skiftes ud med en lejebil, så man kan komme langt omkring i området.

Vi gør opmærksom på, at hotellerne arbejder med forskellige rabatter og tilbud, som er inkluderet i ovenstående priser, hvorfor vi tager et generelt forbehold for de opgivne priser. Hotellerne kan til enhver tid ændre i deres rabatter og tilbud.

VIGTIG INFORMATION OMKRING CORONA/COVID-19: Alle leverandører er 100 % på forkant med situationen, og har taget alle forholdsregler, så myndighedernes retningslinjer overholdes.

SKAL DU MED?
Ring til os på +45 53 83 32 10 eller skriv en mail til os på rejsgroent@dengroennerejse.dk – så sørger vi for resten …

Den Grønne Rejse
Siljangade 1
DK-2300 København S
M: +45 53 83 32 10
E: rejsgroent@dengroennerejse.dk

Rejsegarantifonden nr. 3207
CVR: 40722017

Generelle betingelser

Hvad kan vi gøre for dig?