PÅ CYKEL I ØSTRIG

Afgang d. 27/7
(tidligere planlagte afgange er annulleret pga. corona)

Østrig er fantastisk om sommeren. Frisk bjergluft, høj blå himmel, dejlig lokal mad og de imponerende alper som baggrund. Vores cykeltur er ikke op ad de stejleste bakker – overhovedet. Her kan alle være med, da vi hovedsagligt cykler langs nogle af de smukke og betagende bjergsøer.

En uge på cykel omkring Salzburg

7 nætter/8 dage på cykel rundt i de smukke områder omkring Salzburg. Bl.a. med besøg i piktoriske Hallstatt og med mange gode bademuligheder undervejs. Turen henvender sig til almindelige mennesker, som selvfølgelig godt kan lide at røre sig. Man skal ikke nødvendigvis være klar til Tour de France for at deltage. Faktisk overhovedet ikke!

Turen er med dagstog t/r. til Salzburg og går fra d. 27/7 til d. 3/8. Ønskes ophold før eller efter selve turen, kan dette selvfølgelig ordnes.

Vores cykel-rejser til Østrig ser således ud:

Afrejse fra København kl. 07.26 med ankomst til Salzburg kl. 20.42. Skift i hhv. Hamborg og München undervejs. Der er mulighed for tilslutning fra andre steder i Danmark.

Dag 1:
Afgang fra Københavns Hovedbanegård kl. 07.26 med ankomst til Hamborg kl. 12.02. Her er tid til en hurtig frokost på banegården, inden toget afgår mod München kl. 13.01. Umiddelbart inden ankomsten til München serveres der en let middag i togets restaurant. Ankomst til München kl. 18.42 og et hurtigt skifte til toget mod Østrig og Salzburg, som afgår kl. 18.56. Ankomst kl. 20.42 til banegården i Salzburg. Herfra samlet transport til vores hotel i Salzburg, hvor en let anretning vil blive serveret kl. ca. 21.15.

 

Dag 2:
Salzburg – Thalgau – Wolfgangsee (ca. 52 km.)
Efter morgenmad er der et kort velkomstmøde med jeres guide og udlevering af cykler (inkl. indstilling). Dagens tur starter langs den tidligere Ischler Bahn-jernbane forbi Eugendorf og til Thalgau. Fra Thalgau går ruten gennem skoven til St. Lorenz ved Mondsee og videre over Scharfling til Wolfgangsee. Overnatning ved Wolfgangsee i Abersee / Strobl.

 

Dag 3:
Dagstur til Mondsee og Attersee (ca. 63 km.)
Fra hotellet cykles der til St. Gilgen. Herfra over Scharfling til Mondsee. Man cykler langs sydkysten af søen direkte til Unterach ved Attersee (ca. 7 km. fra Scharfling). Attersee er en af ​​de smukkeste badesøer i regionen Salzkammergut. Her gør vi selvfølgelig et stop og tager en svømmetur. Efter en badetur venter det næste højdepunkt, turen langs den nybyggede cykelsti gennem Weissenbach-dalen. Den uberørte natur og cykelstien, som er gemt godt væk fra vejen, lader ens batterier helt op og er tilmed sjov. Her skal vi besøge VORES TRÆ, som er plantet i Weissenbach-dalen. Retur via Bad Ischl tilbage til Wolfgangsee. Overnatning igen ved Wolfgangsee i Abersee / Strobl.

 

Dag 4:
Dagstur til Hallstättersee og besøg i Hallstatt (ca. 60 km.)
En af de smukkeste cykelture i Østrig er langs den østlige bred af søen Hallstättersee. Via Bad Ischl og Bad Goisern kommer vi frem til Hallstatt, hvilket så klart er et besøg værd. Retur samme vej – blot i den anden retning. Overnatning ved Wolfgangsee i Abersee / Strobl.

 

Dag 5:
Dagstur til Attersee og til St. Georgen (ca. 55 km.)
Vi cykler langs søen Wolfgangsee til St. Gilgen og videre via Scharfling til søen Mondsee. Vi cykler på cykelstien direkte ind i det smukke og seværdige centrum af Mondsee med den berømte basilika. Turen fortsætter langs nordkysten af søen til Loibichl. Her forlader vi søbredden og cykler via Haslau til Nussdorf ved Attersee og fortsætter hele vejen til St. Georgen. Overnatning nær søen Attersee / St. Georgen.

 

Dag 6:
Cykeltur langs “Tarockweg” i Attergau (ca. 43 km.)
”Tarockweg” er en rundtur i Attergau, som fører gennem det smukke og naturlige landskab med små landsbyer og åbne marker. Vi starter fra hotellet mod syd til Straß im Attergau og derefter mod nord til centrum af St. Georgen. Herfra fortsætter turen til Vöcklamarkt, Pfaffing og Fornacht til Frankenmarkt og via Weißenkirchen tilbage til hotellet. Der er flere hyggelige stop undervejs, hvor man kan slappe lidt af og få sig en forfriskning. Overnatning nær søen Attersee / St. Georgen.

 

Dag 7:
Cykeltur til søen Traunsee til Gmunden (ca. 72 km.)
Fra hotellet cykles der via Berg im Attergau til Seewalchen og Schörfling ved Attersee-søen. Gustav Klimt Center i Kammer er et stop værd. Turen fortsætter via Aurach am Hongar til Pinsdorf, indtil man endelig når Gmunden ved søen Traunsee. I Gmunden er der flere ting at se, gøre og opleve: Gmundner keramik, Schloss Ort, Günberg kabelbane med træ-top-stien ved bjerget Grünberg m.m. Efter en god pause i Gmunden begynder hjemturen til St. Georgen. Overnatning nær Attersee / St. Georgen. Efter hjemkomsten siger vi farvel til guiden.

 

Dag 8:
En tidlig morgenmad og transport til hovedbanegården i Salzburg.

Afgang fra Salzburg kl. 08.15 med ankomst tilbage i København kl. 21.33. Skift i hhv. München og Hamborg undervejs.

Indkvartering i en nat i Salzburg, 3 nætter i Abersee og 3 nætter i St. Georgen på turist-klasse hoteller (3*).

CO2-regnskab for denne rejse pr. person:

– Med tog: 113,8 kg.
– Med bil (diesel): 228,8 kg.
– Med tog, fly og bus: 302,8 kg.

Kilde: ecopassenger.org

Hallstatt, Østrig

På cykel rundt i Salzkammergut (det hedder regionen vi cykler i)

Oplandet og området omkring Salzburg er meget oplagt til cykelture. Her er fantastisk smukt, og regionen har gjort en masse for at gøre cykling sikkert og let. Selvfølgelig er der stigninger her og der, men langt det meste af cykelruterne er på flade veje eller stier. Så ikke noget med tusindevis af hårnålesving og stejle op- og nedkørsler. Her kan alle være med.

Priser fra

Hvis man ønsker at forlænge rejsen i Østrig med nogle flere dage (eller uger), kan dette godt lade sig gøre. Man kan forlænge både før eller efter cykelturen.

VIL I MED?
Ring til os på +45 53 83 32 10 eller skriv en mail til os på rejsgroent@dengroennerejse.dk – så sørger vi for resten …

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ja tak,

På cykel i Østrig

Den Grønne Rejse
Siljangade 1
DK-2300 København S
M: +45 53 83 32 10
E: rejsgroent@dengroennerejse.dk

Rejsegarantifonden nr. 3207
CVR: 40722017

Generelle betingelser

Hvad kan vi gøre for dig?