Den Grønne Rejse er stiftet med baggrund i et ønske om at være med til at gøre verden til et bedre sted at leve. Både for os selv – men ikke mindst for vores børn og børnebørn.

Med Den Grønne Rejse vil vi forsøge at få flere rejsende til at vælge mere bæredygtigt og grønt, når de skal vælge rejser. Dette gælder især transport men i høj grad også indkvartering, aktiviteter m.m.

Hvem er vi?

Den Grønne Rejse er stiftet af Anders Morgenthaler, August Lund og Christian Ernstved-Rasmussen. Anders og August er i bestyrelsen og Christian er ansat som direktør.

Anders og Christian (August var fraværende på foto-dagen)

Hvorfor Den Grønne Rejse?

Alle skal arbejde mod en bedre og mere grøn og bæredygtig verden. Det skal vi også, og vi gør noget ved det med Den Grønne Rejse.

Som navnet siger, handler Den Grønne Rejse om at rejse grønt. I Den Grønne Rejse er vi ikke naive, og vi er godt klar over, at enhver rejse – uanset hvortil og hvordan – genererer et CO2-udslip.

Men i Den Grønne Rejse vil vi gå forrest, og gøre alt hvad vi kan, for at begrænse dette udslip. Det betyder, at vi – som udgangspunkt – ikke bruger fly som transportmiddel. Ikke endnu i hvert fald. For så længe flyselskaberne flyver med ‘sort brændstof’ i tankene, vil de ikke komme i betragtning hos Den Grønne Rejse. Mange flyselskaber slår sig op med ‘bio-fuel’. Som udgangspunkt lyder det godt, og det er det også, hvis bare ikke brændstoffet er produceret på den anden side af jordkloden og på bekostning af fældet skov, som det er i mange tilfælde. Desværre.

Flere selskaber reklamerer for forskellige afladsordninger, og slår sig – med det argument – også op som grønne. Igen fint nok, men mange af de store projekter som de omtaler, er meget svære at få øje på, og kontrollen med dem er stort set ikke eksisterende. Hvor mange tager turen til en mangroveskov i Myanmar, for at kontrollere om der nu plantes så meget ekstra mangrove, som det påstås? Så længe der ikke findes reel og gennemsigtig ‘grønt brændstof’, vil Den Grønne Rejse kun arbejde med andre transportformer. Som f.eks. tog, biler og busser. Og hvor det er muligt med el som energikilde. Allerhelst vil vi KUN tilbyde transport med el-drevne transportmidler. Og den dag, hvor vi kan det, dén glæder vi os til. Men den dag ligger noget ude i fremtiden.

I Den Grønne Rejse er vi helt klar over, at uden fly er transporttiden en parameter som skal italesættes. For transport med tog, bil eller bus er længerevarende end hvis vi brugte flytransport. Specielt jo længere væk man gerne vil – selvfølgelig. Derfor vil i Den Grønne Rejse også som en start have fokus på flere nære destinationer som f.eks. Sverige, Tyskland, Østrig og Norge.

Den Grønne Rejse samarbejder med flere instanser indenfor bæredygtighed. Vi er medspiller i et udviklingsprojekt på DTU omkring udvikling af grønt jet-fuel (brændstof til fly), og vi har et samarbejde med Andelsgårde omkring udvikling af bæredygtige landbrug i Danmark.

Vores logo

Vores logo er et timeglas, og med det vil vi give begrebet ‘tid’ en central plads. For i Den Grønne Rejse er vi klar over, at med vores valgte transportmidler bruger vores rejsende mere tid på transport, end de ville gøre hvis de fløj.

Men længere tid med transport er ikke nødvendigvis dårligt. I dagens Danmark (og måske verden) går alt meget hurtigt, og der er ikke meget tid til fordybelse, samtale og nærvær.

Derfor vil en rejse med Den Grønne Rejse være med til at skabe tid til netop dette. Uanset om det er en rejse med en virksomhed eller om det er en ferie med familien eller venner. Tiden er der – det er bare om at udnytte den ordentligt. En god snak, et godt brætspil, en diskussion eller bare en lille lur? Tiden er der, og den er en del af rejsen med Den Grønne Rejse…

Lidt om vores tanker bagved – se videoen med Christian …

Film by Stopher Secher

Anders og Christian (August var fraværende på foto-dagen)

Den Grønne Rejse
Siljangade 1
DK-2300 København S
M: +45 53 83 32 10
E: rejsgroent@dengroennerejse.dk

Rejsegarantifonden nr. 3207
CVR: 40722017

Generelle betingelser

Hvad kan vi gøre for dig?