Om os

Den Grønne Rejse er stiftet med baggrund i et ønske om at være med til at gøre verden til et bedre sted at leve. Både for os selv – men ikke mindst for vores børn og børnebørn, som ikke skal betale prisen for tidligere generationers måde at leve og på.

Portrætbillede af Christian og Anders fra Den Grønne Rejse

Den Grønne Rejse drives dagligt af Christian (til højre), så det er nok ham du får fat i hvis du ringer eller skriver.

Med Den Grønne Rejse vil vi forsøge at få flere rejsende til at vælge mere bæredygtigt og grønt, når de skal vælge rejser. Dette gælder især transport men i høj grad også indkvartering, aktiviteter m.m.

Konceptet

Men i Den Grønne Rejse vil vi gå forrest, og gøre alt hvad vi kan, for at begrænse dette udslip. Dette gør vi på tre simple måder:

I Den Grønne Rejse er vi store tilhængere af toget som transportform. Det er lagt mere bæredygtigt end specielt flyet, og i mange lande kører alle tog allerede på 100 % grøn strøm. Derfor tilstræber vi, at sende vores gæster med toget, hvor det er muligt.

Vi bestræber os på at tænke bæredygtighed fra A til Z. Derfor er alle vores partnere også udvalgt efter deres dedikation til en grønnere fremtid. Hos Den Grønne Rejse tænker vi ikke kun i transport – her tænker vi i helheden.

Det er ikke kun vores offline klimaaftryk vi er opmærksomme på. Vores hjemmeside er nemlig også udviklet efter bæredygtige webdesign principper af Derail. Lær mere.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og få besked så snart nye rejser og temaer bliver tilføjet

Hvorfor den Grønne Rejse?

Som navnet siger, handler Den Grønne Rejse om at rejse grønt. I Den Grønne Rejse er vi ikke naive, og vi er godt klar over, at enhver rejse – uanset hvortil og hvordan – genererer et CO2-udslip.

Den Grønne Rejse's logo, et timeglas

Vores logo er et timeglas, og med det vil vi give begrebet ‘tid’ en central plads. At rejse grønt tager længere tid, men den tid skal ses som en mulighed, ikke en begrænsning.

Men i Den Grønne Rejse vil vi gå forrest, og gøre alt hvad vi kan, for at begrænse dette udslip. Det betyder, at vi – som udgangspunkt – ikke bruger fly som transportmiddel. Ikke endnu i hvert fald. For så længe flyselskaberne flyver med ‘sort brændstof’ i tankene, vil de ikke komme i betragtning hos Den Grønne Rejse. Mange flyselskaber slår sig op med ‘bio-fuel’. Som udgangspunkt lyder det godt, og det er det også, hvis bare ikke brændstoffet er produceret på den anden side af jordkloden og på bekostning af fældet skov, som det er i mange tilfælde. Desværre.

Hvem er vi?

Den Grønne Rejse er stiftet af Anders Morgenthaler, August Lund og Christian Ernstved-Rasmussen. Anders og August er i bestyrelsen og Christian er ansat som direktør.

Se videoen hvor Christian fra Den Grønne Rejse fortæller om missionen og vigtigheden af at rejse grønnere i fremtiden

Privatlivsindstillinger

Den Grønne Rejse ApS indsamler ingen personidentificérbar data på dig som besøgende, men når du bruger enkelte features på vores hjemmeside skal du give os og vores tredjeparter (Mailchimp, Google og Zapier) lov til at opbevare og håndtere dine oplysninger midlertidigt. Er det i orden?

Læs vores generelle privatlivspolitik