Øhavsferie på Langeland

Vild natur og udeliv
– i børnehøjde og med fokus på gode oplevelser

Helt oppe på det nordlige Langeland har Lisbet skabt en fantastisk ramme for vilde naturoplevelser og udeliv. Her er tale om mikroturisme i sin reneste form, med få familier af gangen på stedet. Det hele er gjort, indrettet og tilrettelagt med fokus på børnene, så de – sammen med de voksne – får nogle fantastiske dage i pagt med den vilde danske natur. Her er enge, skove, strande, vand, hav og ikke mindst fred og ro med højt til himlen. Fællesnævnerne for et ophold på dette skønne sted på Langeland er natur, oplevelser i børnehøjde, udeliv på vejr og vinds præmisser.

Program (som det kunne se ud):

DAG 1
Ankomst mellem kl. 12 og 15. Indkvartering på Hønsebjerggård, Houvej 22, 5953 Tranekær.
Kl. 15 til 17. KRIBLE-KRABLE JAGT. Byg jeres egne insektsugere og tag på jagt efter vilde biller og klamme kryb.
Kl. 17.30. Bålet tændes og maden forberedes over gløderne. Herefter hygge ved bålet og tid til en dukkert i aftensolen inden det er ‘god nat’ til både shelter og telt.

DAG 2
Kl. 8 til 9.30. Lækker morgenmad med bl.a. friskbagte boller og madpakkebuffet.
Kl. 10.00. Vandreeventyr. Heldagsudflugt ud i den magiske danske øhavsnatur. I går langs lange, øde kyster og gennem stille, smukke skove. I får en rute tilpasset børnenes alder og med mulighed for at vælge et par hyggelige aktiviteter til turen inden I går afsted. Den medbragte frokost spises undervejs. Lisbet designer ture, så de passer til jer både børn og voksne. I går selv rundt – sammen eller hver familie for sig.
Når I kommer hjem, står der semipræpareret bålmad klar til jer, som er både nemt og hyggeligt at færdiggøre sammen ved bålet eller på grillen. 

Dag 3
Kl. 8 til 9:30. Morgenmad med bl.a. varm-selv pandekager i morgenlyset og madpakkebuffet.
Kl. 10. Afgang mod en af flg. muligheder for at nyde ølivet:
NYD DE ØDE KYSTER. Gå gennem skoven til en af de mange strande. Slå lejr og lav en krabbefiskestang, byg stenkunst, sandslotte…
HYGGELIG OG KULTURHITORISK HAVN. Tag til Lohals. Spis is, tag en tur på vandruchebanen, lej en båd, sæt rekord på byens forhindringsbane, nyd havnestemningen, spring i havnebadet eller læg dig i skyggen af den smukke egeskov nord for byen.
MINI-SKAGEN. Tag en tur til spidsen af Langeland, nyd det magiske ø-lys, den skønne strand og se bølgerne brydes på øens nordlige spids.
Når det bliver aften anbefaler vi, at I nyder aftenlyset og solnedgangen over Fyn i eller ved Lohals. Tranekær er også en mulighed. Begge byer har flere hyggelige spisesteder – spørg Lisbet til råds. Alternativt kan I købe snobrød og pølser hos Lisbet eller smutte forbi Brugsen og selv bestemme aftenens menu.

DAG 4
Kl. 8 til 9:30. Morgenmad over bål. Mulighed for at smøre en lille madpakke inden seneste afrejse kl. 12. Farvel og på gensyn efter 3 vilde dage i naturen.

Turene inkluderer flg.:
– Overnatning i shelter eller i opsat telt
– Morgenmad og frokostpakke alle dage samt bålmiddag dag 1 og dag 2 (inkl. opvask og oprydning)
– Madrasser og lagner til alle. Mulighed for lån en sovepose og ekstra sovetæpper. Egne soveposer må meget gerne medbringes.
– Div. aktiviteter og vandreture

Priser:
– Ophold i ‘Shelter Øst’ med plads til max. 5 personer, kr. 6.200
– Ophold i ‘Shelter Nord’ med plads til max. 4 personer, kr. 6.000
– Ophold i ‘Terrasse telt’ med plads til max. 5 personer, kr. 5.800 (teltet er slået op på en træplatform og er altså med helt fast bund)
– Ophold i ‘Familie telt – tipi’ med plads til max. 5 personer, kr. 5.200 (teltet er slået op på græsplænen)
– Alle priser er beregnet med udgangspunkt i 2 voksne og 2 børn under 12 år og kan derfor variere lidt fra familie til familie afhængigt af antal personer
– Den totalt pris er en samlet pakke og indeholder både ophold, forplejning, aktiviteter samt kyndig hjælp og guiding af Lisbet 🙂

Generel information
Vedr. transport til og fra Langeland anbefaler vi egen bil, da den offentlige transport på øen er lidt begrænset. Den Grønne Rejse er behjælpelig, hvis I ønsker at leje en bil. På Hønsebjerggård findes et toilet samt et udendørsbad med koldt vand. Lisbet er jeres vært på Hønsebjerggård, og hun er tilgængelig for både praktiske spørgsmål samt spørgsmål om lokalområdet, mens I opholder jeg på stedet. Omkring maden er der fokus på, at maden skal være nem og børnevenlig og med mulige alternativer, så ingen skal gå sultne i seng. Al mad tager selvfølgelig udgangspunkt i lokale og økologiske råvarer. Hygiejne er i højsædet og valget af måltider kommer selvfølgelig til at bære præg af at vi er i en situation, hvor alle er ekstra påpasselige. Hvis vejret driller, kan der forekomme mindre ændringer i programmet, så maden ikke forberedes over bålet. Måltiderne klargøres og forberedes, men I tænder selv bålet og laver det færdigt. Her er alt det udstyr og service I skal bruge, og Lisbet tager sig af opvasken efterfølgende.

VIGTIG INFORMATION OMKRING CORONA/COVID-19: Lisbet er 100 % på forkant med situationen, og har taget alle forholdsregler, så myndighedernes retningslinjer overholdes. Afhængigt at deltagerantal KAN der forekomme ændringer i programmet, så alle forskrifter overholdes hele tiden. Det håber vi på forståelse for, hvis det måtte blive tilfældet.

Vil du med?
Hvis du vil høre mere om turene eller gerne vil bestille en tur, så kontakt Den Grønne Rejse på tlf. 53 83 32 10 eller på mail rejsgroent@dengroennerejse.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.

Den Grønne Rejse
Siljangade 1
DK-2300 København S
M: +45 53 83 32 10
E: rejsgroent@dengroennerejse.dk

Rejsegarantifonden nr. 3207
CVR: 40722017

Generelle betingelser

Hvad kan vi gøre for dig?