Keramik på Mols

Keramik-kursus med Louise Gaarmann på Sølballegaard, Mols
turen er udskudt, nye datoer vil blive lanceret inden længe

Kom med og få en fantastisk keramik-oplevelse med Louise Gaarmann i de utroligt smukke rammer midt i Mols Bjerge. Sølballegaard er rammen om de 4 dage med mange sanselige indtryk og kreativ udfoldelse, som afsluttes med en te-ceremoni på eget stel 🙂

Programmet for sensommer-dagene på Mols er sammensat således:

Dag 1: Ankomst til Sølballegaard mellem kl. 14 og 16 til checkin. Tid til at ‘falde til’, hilse på de andre deltagere og evt. gå en tur i de smukke omgivelser omkring Sølballegaard. Vegetarisk middag leveres af Smag (smagshjemmeside.dk). 

Dag 2: Dagen starter med 40 min. let yoga. Hvis muligt ude i naturen og ellers inde på gården (der er måtter m.v. på gården). Herefter morgenmad og så igang med første arbejdsdag i de skønne omgivelser på Mols. Vi skal skabe en te-ceremoni, hvor vi selv skal fremstille og udforme keramikken. Vi skal sammen skabe et te-ceremoni-stel, som skal bestå af små tallerkner og små fade. Louise vil vise og gennemgå teknikker, som alle kan håndtere og få en succes-oplevelse ud af. Tallerkner skal præges med mønstre, som glasuren senere kan spille sammen med på smukkeste vis. Der er ingen tid at spilde … Middag leveres igen fra Smag – vegetarisk hovedret og dessert.

Dag 3: Efter morgenmad går anden arbejdsdag på Mols igang. Idag skal vi have hænderne i en anden ny, grov og lækker modellerings-ler. Alle skal lave en krukke med låg, som senere skal kunne bruges til matcha og den grønne te. Krukken når ikke at blive klar til den afsluttende ceremoni, men det skal ikke afholde os for at skabe vores egne unikke krukker. Frokost og middag leveres igen fra Smag. Efter middagen tændes op for lanterner og vildmarksbad, og alle kan tilkøbe et glas Andersen Winery-champagne i badet, mens deltagerne kan nyde solnedgangen over Trehøje og Århusbugten.

Dag 4: Fra morgenstunden er der planlagt 40 min. meditationsvandring med guide til Trehøje. Derefter er der morgenmad og tredje arbejdsdag er allerede godt igang. I dag skal vi glasere kopper og tallerkner. Der skal brændes raku udenfor i den primitive ovn. På blot 20 min. er ovn-temperaturen oppe på ca. 900 gr., og i den bagende varme skal vi med en jerntang tage hvert enkelt stykke keramik op af ovnen, for derefter at lægge det i savsmuld. En spændende reaktion vil straks gå igang, hvor man fjerner “ilten fra leret”. Der, hvor der ikke er glasur, bliver leret smukt, mat sort. Hele dagen vil gå med at brænde. Om aftenen, når alle har fået brændt deres ting, vil vi lave en stemningsfyldt ceremoni – en te-ceremoni – hvor vi dækker op med alt det nybrændte keramik, og sammen vil vi hygge os med te, kage om og på det nyproducerede keramik. Aftensmad og middag er denne aften tænkt på restaurant MOMENT (restaurantmoment.dk), som ligger ikke langt fra Sølballegaard. Der er afgang til MOMENT kl. 17, for dem som gerne vil have en vegetarisk gourmetoplevelse i absolut topklasse. Middag på MOMENT skal tilkøbes. Hvis nogle ikke vil til MOMENT, så er der pakket picnic-kurve til en aften og oplevelse ude i Mols Bjerge.

Dag 5: Morgenmad, afrunding og hjemrejse. Tjek-ud senest kl. 10.

Låg-krukkerne skal tørre i 7 dage og derefter brændes i en el-ovn. Louise sørger for dette, og det aftales med Louise på Mols, hvordan man får sin krukke leveret.

Læs mere om Sølballegaard her: soelballegaard.dk – og om Louise Gaardmann her: louisegaarmann.dk 

Louise Gaarmann og keramik

Pris for deltagelse

Transport til og fra Sølballegaard står man selv for. Kontakt os hvis du har brug for hjælp til transport til og fra Mols.

Vil du med? Så send os en mail på rejsgroent@dengroennerejse.dk eller ring på 53 83 32 10. Vi sidder klar ved telefonerne.

Sølballegaard

Den Grønne Rejse
Siljangade 1
DK-2300 København S
M: +45 53 83 32 10
E: rejsgroent@dengroennerejse.dk

Rejsegarantifonden nr. 3207
CVR: 40722017

Generelle betingelser

Hvad kan vi gøre for dig?