GLAMPING, ACTION OG ZERO ISLAND

Sommerferie

Nord for Stockholm og midt ude i skærgården ligger Fejan Outdoor og Lidö. På hver sin måde to af Sveriges mest bæredygtige og grønne steder. Og på hver sin måde to unikke oplevelser. Kombinér dem, vælg kun det ene sted, vælg kun det andet sted – og afslut med lidt byliv i det centrale Stockholm. Selvfølgelig med toget frem og tilbage.

Fra Lidö anbefaler vi at tage en dagstur til Arholma, for at få lidt action, adrenalin og et godt måltid.

Lidö, Sverige

Fejan Outdoor, Lidö og Stockholm

Den Grønne Rejse har reserveret nogle nætter på Fejan Outdoor og på Lidö, som ligger tæt på hinanden i den nordlige del af den Stockholmske skærgård. En kombination mellem dem er oplagt. Og hvis man ønsker det og har lyst, kan kan det centrale Stockholm blandes ind i ligningen. Slet ikke nogen dårlig kombination …

Vi har lavet flg. reservationer til den kommende sommer:

Fejan Outdoor: 4 dobbelttelte og 1 familietelt fra 28/6 til 30/6
Lidö: 6 dobbeltværelser og 5 familieværelser fra 28/6 til 4/7

Læs om stederne lidt længere nede på siden.

En rejse til Fejan Outdoor, Lidö og Stockholm kunne se sådan ud (men mulighederne er mange andre):

Afgang med SJ fra København H. kl. 08.20.

Ankomst til Stockholm C. kl. 14.06 (der skal skiftes i Söndertälje pga. sporarbejde).

Transport fra Stockholm C. til Fejan med bus og båd (alternativt fra Södertälje). Ankomst ca. kl. 17.

Ophold på Fejan Outdoor i to nætter med morgen- og aftensmad samt fri afbenyttelse af havkajak inkluderet. Softdrinks kan købes på øen, men vin, øl og spiritus skal medbringes.

Transport fra Fejan til Lidö med færge eller lokal båd.

Ophold på Lidö i 4 nætter med morgenmad inkluderet.

Transport fra Lidö om formiddagen til f.eks. Scandic Camper Downtown i det centrale Stockholm.

Ophold på Scandic Camper Downtown i 2 nætter med morgenmad inkluderet.

Afgang med SJ fra Stockholm C. kl. 11.54.

Ankomst tilbage til København H. kl. 17.33.

CO2-regnskab for denne rejse pr. person (mellem København og Stockholm):

– Med tog: 5,8 kg.
– Med bil (diesel): 136,6 kg.
– Med tog, fly og bus: 217,8 kg.

Kilde: ecopassenger.org

Fejan Outdoor, Sverige

Fejan Outdoor

Fejan Outdoor er glamping når det er bedst – altså camping med stil. Her er ikke noget med små spejdertelte, lidt klamme soveposer og tynde liggeunderlag. Her er store og rummelige canvas-telte, box-madrasser og dyner og puder. Oveni det masser af frisk luft, høj himmel, bademulighed lige udenfor ‘døren’ og mad over bål. Det er bæredygtigt, økologisk og så grønt, som det overhovedet bliver.

Lidö (Zero Island)

Lidö er en lille, hyggelig og idyllisk ‘rigtig’ svensk skærgårds-ø. Olle og Hugo som driver øen, er frontkæmpere i den svenske klimakamp, og de har sat sig for, at Lidö skal være 100 % fossilfrit næste år.  ‘Zero Island’ – kalder de det. Det ER blevet bemærket rundt omkring, og Lidö Värdshus er indstillet og nomineret til Sveriges Turistpris 2019. Indkvarteringen på Lidö er simpel og spartansk, men hyggelig og rigtig svensk. Her er toilet og bad på gangen. Til gengæld er her masser af luft og arealer at boltre sig på. I hovedhuset på øen ligger stedets restaurant, hvor alle måltider indtages, medmindre man tager båden over til fastlandet (eller til en af de omkringliggende øer) og spiser der. Morgenmad er inkluderet.

Priser pr. person fra

Information – Fejan

Morgenmad og aftensmad er inkluderet i prisen. Softdrinks, sodavand, vand o. lign. kan købes på øen. Vin, øl og evt. spiritus skal medbringes hjemmefra. Leje af havkajak er inkluderet. De sanitære forhold på øen er fine, men ydmyge og i pagt med naturen.

Information – Lidö

Alle værelser er med toilet og bad på gangen, og deles derfor med andre. Alle måltider serveres i hovedhuset, hvor stedets restaurant ligger. De værelser som er reserveret, ligger i Västergården 5 min. gang fra hovedhuset.

Information – Arholma

Vi anbefaler at man tager en dagsudflugt fra Lidö til Arholma, som er en anden ø i skærgården ca. 20 min. sejlads fra Lidö. På Arholma er der masser af action lige fra mountainbike til zipline. Øen var, under den kolde krig, hjemsted for en del af forsvaret af Stockholm, og man kan se flere gamle kanon-batterier og -stillinger på øen. Der er endvidere etableret et lille museum, hvor man kan få indtryk af stemningen, som den var under den kolde krig. Ved Arholma Nord serveres der en dejlig frokost – og herfra kan man også tage en svømmetur …

Information – generelt

Der er mange forskellige løsninger og modeller, og ovenstående er blot et eksempel på, hvordan det kan sammensættes. Afrejse kan være når som helst, men hvis det skal ramme de reservationer Den Grønne Rejse har, så skal det selvfølgelig være i slutningen af juni/begyndelsen af juli.

SKAL DU MED?
Ring til os på +45 53 83 32 10 eller skriv en mail til os på rejsgroent@dengroennerejse.dk – så sørger vi for resten …

Den Grønne Rejse
Siljangade 1
DK-2300 København S
M: +45 53 83 32 10
E: rejsgroent@dengroennerejse.dk

Rejsegarantifonden nr. 3207
CVR: 40722017

Generelle betingelser

Hvad kan vi gøre for dig?