Europas grønne hjerte – Slovenien

Sommerferie

Den nordlige del af Slovenien kaldes ikke uden grund for Europas grønne hjerte. Her er masser af natur. Smukke søer, vilde bjerge, store uberørte skove og en frodig fauna. Oveni dette en sød, venlig og imødekommende lokalbefolkning, som meget gerne øser ud af kendskab og viden om alt det lokale. 

Lake Bohinj, Slovenien

Sommer i Slovenien

Vi er glade og stolte af at kunne præsentere Slovenien som ny destination. Hvis du skulle være i tvivl om hvor Slovenien ligger, så er det syd for Østrig og nord for Kroatien – og med Italien til vest. Som udgangspunkt bruger vi to hoteller i byen Bohinj, som ligger smukt i en rolig og fredfyldt dal i den nordlige del af Slovenien. Bohinj Eco Hotel er meget familevenligt, Sunrose 7 er et voksen-hotel, og er lidt mere eksklusivt. Ud over disse steder, har vi indgået et samarbejde med Hike & Bike, et lokalt firma, som tilbyder alle mulige former for aktiviteter. I vores pakker har vi inkluderet enten en cykeltur eller en vandretur, men der er meget mere at vælge mellem. Aktiviteterne kan bookes hjemmefra, eller de kan købes lokalt, når man først er i Slovenien.

Den Grønne Rejse samarbejder med en lokaltboende dansker fra Mols, som har været med i udviklingen af denne rejse – og flere kommende. Mogens Cuber er journalist og rejseagent, og der er ikke den ting, som han ikke ved eller kan klare, hvis der måtte være specielle ønsker til både udflugter eller oplysninger.

Fra byen, som vi arbejder ud fra, går der tog direkte til Sloveniens hovedstad Ljubljana og andre spændende steder i landet eller sågar Italien, hvis man har mod på og lyst til en udflugt. Desuden tilbyder Eco hotellet udlejning af el-biler på dagsbasis.

Rejsen til Slovenien kunne se således ud:

Afgang mod Slovenien f.eks. kl. 11.26 (skift i hhv. Hamborg og München)

Ankomst til Kranj i Slovenien kl. 05.36 dagen efter (ligge- eller sovevogn mellem München og Kranj)

Transport fra Kranj til Bohinj i bil (ca. 1 times kørsel)

Ophold på Bohinj Eco Hotel eller Sunrose 7

Transport fra Bohinj til Kranj i bil (ca. 1 times kørsel)

Afgang tilbage mod Danmark f.eks. kl. 00.16 (skift i hhv. München og Hamborg)

Ankomst tilbage til København H. kl. 21.33 (ligge- eller sovevogn mellem Kranj og München)

CO2-regnskab for denne rejse pr. person (mellem København og Kranj):

– Med tog: 128,4 kg.
– Med bil (diesel): 264,2 kg.
– Med tog, fly og bus: 202,8 kg.

Kilde: ecopassenger.org

Bohinj Eco Hotel, Slovenien

Bohinj Eco Hotel

Her er plads til alle – både børn og voksne. I hotellet er der værelser til både famlier og par, og mange af dem er med udsigt til de smukke bjerge, som omgiver hele dalen. Her er et stort poolområde (både inden- og udendørs) og en dejlig spa-afdeling. Hotellet ligger midt i byen Bohinjska Bistrica, som byder på masser af gode spisemuligheder, cafeer m.v., hvis man ikke vil spise på hotellet om aftenen. Der er masser af aktiviteter lige udenfor døren, i de omkringliggende bjerge og på den smukke sø, som ligger inde i bunden af dalen.

Bohinj Eco Hotel er absolut førende i relation til den grønne omstilling, og er – som det eneste og første i Slovenien – blevet ‘Green Globe’ certificeret. 

Sunrose 7 Boutique Hotel

Boutique-hotellet er lillesøster til Bohinj Eco Hotel, og er kun for voksne. Det er indrettet i en ældre villa med en lang historie, og blev istandsat fra kælder til kvist sidste år, hvor det også slog dørerne op som hotel. Hotellet ligger i den eksklusive ende, hvilket tydeligt mærkes, når man træder indenfor. Her er tænkt på alle detaljer og på alle gæsters velbefindende. Alle værelser er hyggelige og er indrettet i en moderne og nærmest nordisk stil. Gæster på Sunrose 7 kan bruge alle faciliteter på Bohinj Eco Hotel. Afstanden mellem hotellerne er ca. 150 m.

Priser pr. person fra

Information – generelt

Der er mange forskellige løsninger og modeller, og ovenstående er blot et eksempel på, hvordan det kan sammensættes. Afrejse kan være når som helst, og man kan også bo længere eller kortere end 7 nætter dernede. Hvis man er interesseret, kan transferen (mod tillæg) skiftes ud med en lejebil, så man kan komme langt omkring i landet. Alternativet til ture ud i landet er toget, der – som oplyst – kører fra stationen lige ved siden af begge hoteller.

Aktivitetsoversigt og muligheder kan ses her på Bike&Hike’s hjemmeside.

VIGTIG INFORMATION OMKRING CORONA/COVID-19: Alle leverandører er 100 % på forkant med situationen, og har taget alle forholdsregler, så myndighedernes retningslinjer overholdes.

SKAL DU MED?
Ring til os på +45 53 83 32 10 eller skriv en mail til os på rejsgroent@dengroennerejse.dk – så sørger vi for resten …

Bohinj Eco Hotel og området omkring

Sunrose 7 Boutique Hotel og lidt mere fra området

Den Grønne Rejse
Siljangade 1
DK-2300 København S
M: +45 53 83 32 10
E: rejsgroent@dengroennerejse.dk

Rejsegarantifonden nr. 3207
CVR: 40722017

Generelle betingelser

Hvad kan vi gøre for dig?